تمیز کردن قابلمه چدن

تمیز کردن قابلمه چدن

قابلمه چدنی یار همیشگی و بدون خستگی آشپزخانه که هر نوع غذا از پلو و چلو گرفته تا آش و آبگوشت در آن قابلیت طبخ دارد. نگه داری از این دستیار پرکاربرد اصول و قواعدی دارد که با رعایت این موارد، طول عمر آن را افزایش خواهید داد. تمیز کردن قابلمه چدن راه و روشی دارد که در این پست آنها را بررسی کرده ایم.

اول از همه از اصل بودن قابلمه چدن خود اطمینان حاصل کنید. قابلمه چدن اصل دارای دو فاکتور مهم برای تشخیص اصل بودن است. سنگین بودن و قابلیت جذب آهن ربا. این دو ویژگی نه تنهایی اصالت کالا را تائید نمی کند بلکه در کنار هم می توان به اصل بودن ظروف پی برد.

در نتیجه فریب سواستفاده گرانی که آلومینیوم فشرده و روکش شده را جای چدن به فروش می رسانند، نخورید.

 

تمیز کردن قابلمه چدن

شستشو قابلمه چدن

اول از هر چیز باید یاد بگیریم ظروف چدنی خود را چگونه بشوییم؟

ظروف چدن فواید بسیاری برای بدن دارند و بهترین ظروف پخت و پز محسوب می شوند از این رو قیمت بالایی نیز دارند در نتیجه نیاز به نگه داری صحیح دارند تا مانع از آسیب رسیدن به آن شود.

شستشو قابلمه خیلی مهم است چون در این پروسه است که امکان آسیب دیدن قابلمه بسیار زیاد است.

در شستشو قابلمه چدن این نکات را رعایت کنید تا ظروف شما سالیان سال عمر کند:

– چدن داغ را یکباره سرد نکنید و اجازه دهید به آرامی حرارت آن کاسته شود.

– قدم بعد پس از خنک شدن ظرف شستشو آن است. یک ابر نرم و مایع ظرفشویی تمام آن چیزی است که احتیاج دارید.

– در صورت چسبیدن مواد غذایی کف ظرف آن را با اسکاچ و سیم پاک نکنید بلکه کمی آب گرم درون ظرف ریخته تا خیس خورده و پاک شود.

– در صورتی که قصد شستشو چدن درون ماشین ظرفشویی را دارید بلامانع است.

– سیم ظرفشویی ممنوع

– اسکاچ زبر و خشن ممنوع

– مواد سفید کننده ممنوع

اگر این قوانین ساده و ابتدایی را رعایت کنید، نه وقت و زمان زیادی از شما می گیرد و نه خسته کننده است در عوض این ظروف گران قیمت خود را حفظ کرده اید.

 

تمیز کردن کف قابلمه

تمیز بودن کف قابلمه خیلی مهم است و علاوه بر اینکه ظاهر نامناسبی ایجاد می کند؛ این لکه ها و کثیفی های کف قابلمه هر بار با حرارت دیدن روی اجاق اجاز باعث انتشار بوی بدی خواهد شد. تمیز کردن قابلمه چدن تنها به داخل آن خلاصه نمی شود بلکه تمیزی کف نیز اهمیت دارد.

برای تمیز کردن کف قابلمه این موارد را انجام دهید:

– کف قابلمه را چند دقیقه درون آب گرم خیس کنید.

– از پودر صابون استفاده کنید و آن را بر روی لکه ها و کف قابلمه بریزید و اجازه دهید چند دقیقه بماند.

– سپس با استفاده از حوله و یا اسفنج کف قابلمه را تمیز کنید.

– اسکاچ سیمی باعث خش و آسیب به کف قابلمه و از بین بردن رنگ آن می شود.

– مواد شوینده شیمیایی باعث سیاه شدن کف ظرف خواهد شد.

 

جلا دادن قابلمه چدن

در صورتی که قوانین نگه داری از قابلمه و ظروف چدنی را از همان روز اول رعایت کنید زنگ زدگی و رسوب مواد غذایی بر روی این ظروف به ندرت اتفاق خواهد افتاد.

در هر صورت اگر ظروف چدنی شما نیاز به جلا دادن دارد؛ با انجام این مراحل در نهایت ظروفی تمیز، درخشان و سالم خواهید داشت.

مرحله اول: قابلمه چدن را درون آب گرم و صابون قرار دهید تا خیس خورده و سپس با اسفنج بشویید و خشک کنید.

مرحله دوم: به وسیله روغن مایع کل ظرف را (داخل و خارج ظرف) چرب کنید.

مرحله سوم: یک لایه فویل بر روی سینی زیر میله های فر پهن کنید تا فر کثیف نشود.

مرحله چهارم: فر را در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.

مرحله پنجم: قابلمه و ظروف را به صورت برعکس درون فر قرار دهید.

مرحله ششم: اجازه دهید یک ساعت قابلمه درون فر بماند

مرحله هفتم: پس از یکساعت فر را خاموش کنید و قابلمه را خارج نسازید تا به مرور دمای فر کاهش یابد.

مرحله هشتم: در نهایت ظروف خنک شده را با آب گرم و صابون یا مایع ظرفشویی و اسفنج نرم بشویید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *