مضرات ظروف تفلون

ظروف تفلون چه مضراتی برای بدن به دنبال دارد؟

 

کدام ظرف برای پخت غذا سالم تر است؟

دغدغه ی خانواده هایی که به سلامتی خود و عزیزانشان اهمیت می دهند طبخ غذا در ظروف مناسبی است که سلامتی شان را به خطر نیندازد. انواع مختلفی از ظروف با جنس های مختلف در بازار وجود دارد که انتخاب را دشوار کرده است. شاید اولین و در دسترس ترین انتخاب خانواده ها ظروف تفلون باشد اما بهتر است قبل از خرید کمی تحقیق کنید تا از مضراتی که این ظروف به دنبال دارد آشنا شوید. برای شروع تحقیق راه سختی را پیش رو ندارید چرا که ما در این پست مضرات ظروف تفلون را در ادامه عنوان کرده ایم و می خواهیم با هم مواردی که این قابلمه ها را به ظروفی نامناسب و سرطان زا بدل کرده است را بررسی کنیم.

 

تفلون

 

تفلون چیست؟

قبل از اینکه نسخه این ظروف را بپیچیم و آنها را قضاوت کنیم بهتر است اطلاعات کاملی از این محصول داشته باشیم. اطلاعاتی از این دست که قابلمه تفلون چیست و از چه موادی ساخته می شود؟

تفلون که ما امروزه قابلمه و تابه هایی با این جنس را تفلون می نامیم، نام پلیمری است که به طور تصادفی توسط plunkett  کشف شد. این پلمیر با خاصیت شیمیایی خنثی یا بی اثر با اکثر مواد شیمیایی صنعتی و دی الکتریک عالی و غیر سمی به عنوان لایه ی نچسب در ظروف استفاده می گردد و بالاترین سطح ضریب نچسبی را داراست.

خاصیت نچسب بودن تفلون از ترکیب تترافلوئورواتیلن و پرفلورواکتانوئیک اسید به دست می آید که می توان به عنوان روکش بر روی ظروف فلزی فشرده استفاده کرد.

سازندگان تفلون معتقد اند این ماده غیر سمی است و موجب مسمومیت غذایی نمی شود اما تا چه حد این ادعا حقیقت دارد؟

 

مضرات ظروف تفلون

تفلون می تواند منجر به بیماری هایی از جمله:

ابتلا به بیماری های تنفسی

ابتلا به انواع سرطان

ابتلا به کم خونی

مسمومیت به ویژه در دوران بارداری

اختلالات مغزی در نوزادان

 

مواردی که می تواند منجر به آزاد شدن مضرات ظروف تفلون شوند شامل حرارت بیش از حد تحمل و آسیب دیدن روکش قابلمه (خطوط کف ظرف)

حرارت

ظروف تفلون حد معینی برای تحمل دما دارند و اگر از این مرز بالاتر رود، بر اثر تجزیه لایه ی تشکیل دهنده نوعی بخار سمی آزاد می شود که می تواند عامل بروز سرطان باشد.

اولین مشکلی که استنشاق این گاز سمی برای فرد به دنبال دارد، سرطان ریه است. علائم بروز این بیماری در ابتدا با تنگی نفس و خستگی و به مراتب با سردرد و تب و لرز و حتی گلو درد و بروز سرفه ظاهر می شود. این علائم کاملا شبیه به بیماری سرما خوردگی است و ممکن است نادیده گرفته شده و در دراز مدت آسیب های متعددی به بدن برساند.

ظروف تفلون به نچسب بودن مشهور اند و دلیل محبوبیت این محصول هم همین ویژگی است. همانطور که گفتیم ظروف تفلون خاصیت نچسب بودن خود را مدیون ترکیب تترافلوئورواتیلن و پرفلورواکتانوئیک اسید است و این ترکیب اثرات سمی به دنبال دارد.

مضرات این ظروف نه تنها برای انسان بلکه برای حیوانات و محیط زیست به اثبات رسیده است. محققان دانشگاه تورنتو دریافته اند گازهای منتشر شده از این ظروف در اثر حرارت برای محیط زیست و حیوانات مضر است و با ورود این ماده به بدن، باعث بروز اختلالات و بیماری ها می شود.

 

آسیب دیدن روکش قابلمه

هر چه قدر که از قاشق های چوبی و پلاستیکی استفاده کنید و مراقب کف ظروف خود باشید؛ در اثر گذشت زمان لایه داخلی تفلون دچار پوسیدگی و تکه تکه و جدا شدن می کند و ذره ذره به بدن وارد می شود و شروع به رسوب گذاری و تهدید سلامتی می کند.

جدا شدن خارجی ترین لایه ی درون قابلمه منجر به آزاد سازی مولکول ها در مواد غذایی شده و با انجام فعل و افعالات منجر به مسمومیت بدن می شوند. همچنین مواد مضر آزاد شدن از این خطوط و خط و خش ها وارد خون شده و منجر به بروز سرطان هایی از قبیل سرطان کبد، پانکراس، سرطان سینه و سرطان بیضه می گردد.

 

حال با وجود این موارد و شرایط پیش رو باید چه کرد؟

معمولا ظروف سالم تری را می توان جایگزین این ظروف مضر کرد. قابلمه هایی با جنس روی، مس، قابلمه چدن اصل، برنجی و … می تواند جایگزین خوبی برای طبخ غذا و پخت و پز روزانه باشد.

در مقاله ی  بهترین ظروف پخت غذا چیست؟  به بررسی فواید و مضرات قابلمه های مختلف پرداخته ایم که می توانید پس از مطالعه ی آن، بهترین و سالم ترین تصمیم را برای خود و خانواده خود بگیرید.

 

ملاحظات

در خصوص استفاده از تفلون ملاحظات و مواردی وجود دارد که با انجام این موارد می توانید آسیب های این ظروف را به حداقل برسانید.

         ظروف مرغوب دارای کنترل کیفیت و استاندارد، خریداری کنید.

         غذای کودکان را در این ظروف تهیه نکنید.

         در غذاهایی که خاصیت نچسب بودن اهمیتی ندارد، در این ظروف تهیه نکنید. مثل سوپ، شیر، آش و غیره.

         قابلمه را به تنهایی روی حرارت قرار ندهید و آن را با روغن آغشته کنید.

         حرارت در طی استفاده از ظروف باید ملایم باشد.

         اگر ظروف شما دچار خراش شده اند، از آنها استفاده نکنید.

         از قاشق های چوبی و پلاستیکی برای کار با این ظروف استفاده کنید.

         این ظروف را با ابر و مایع ظرفشویی بشویید و به هیچ وجه از سیم و اسکاچ های خشن استفاده نکنید.

         اجازه دهید ظرف به مرور زمان خنک شود و آن را یکباره درون آب سرد فرو نبرید.

         ظروف تفلون بازسازی شده به هیچ وجه توصیه نمی شود و این کار مورد تائید وزرات بهداشت نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *